Caserco se suma a la solidaritat pel Covid19

Crisi és una paraula ben complexa, normalment amb connotacions negatives. Al diccionari ens diu que és una situació circumstancialment dolenta o difícil d’una persona, una empresa, un afer, una política, etc. Però no significa el mateix a tot arreu…. En xinès la paraula crisi es tradueix com 危机 (Wei Ji), la paraula està formada per dos caràcters, primer és Wei, que significa perill i el segon és Ji, que significa oportunitat.

Des de Caserco ens quedarem amb aquesta moralitat, una crisi és una oportunitat; una oportunitat per aprendre, per créixer i per compartir.

D’aquesta crisi sanitària que estem vivint en podrem aprendre moltes coses, tots hem hagut d’adaptar-nos i canviar el nostre dia a dia. Però sobretot el que ha provocat és un allau de solidaritat. Hem vist com les famílies es quedaven a casa, dies i setmanes sense sortir per tallar la corba de contagis; com els veïns s’organitzaven per fer la compra a les persones més desvalgudes de la mateixa escala, com milers i milers de voluntaris s’oferien per tallar, cosir i confeccionar mascaretes, bates i material per al la protecció dels sanitaris; empreses d’automoció canviaven el rumb de la seva producció per fer respiradors; i un llarg etcètera que no acabaríem mai…

Aquesta és l’oportunitat que hem de treure de tot plegat, aquesta crisi ens ha fet valorar el que realment és important: la família, les professions «essencials» i els professionals que s’estan deixant la pell per cuidar els nostres malalts, i cadascú en la seva mesura.

A Caserco ens hem vist obligats a aturar la nostra producció però no hem deixat de treballar per seguir estant al dia preparant-nos per la tornada, ben aviat podrem tornar a compartir estones junts.

Mentrestant també hem volgut aportar el nostre granet de sorra i col·laborar amb les entitats de l’entorn. Amb La Plataforma, Residència Els Josepets, de Vilanova i la Geltrú, hem prestat 130 safates per als menús dels seus pacients. I hem fet donacions a l’economat de Vilanova (Càrites) de làctics, verdura i fruita i a l’Espai Sopem de 3 garrafes d’ou liquid i 3 pots de ou dur.