La importància de la qualitat dels aliments: + KM 0

Des del Slow Food a km0, tot advoca per una volta al menjar de sempre, la que fa uns anys es va arraconar per deixar pas al menjar industrial i ‘fast food’. No obstant això, després dels resultats clarament negatius d’una mala alimentació, els adeptes al km 0 són cada dia més.

Slow Food va sorgir a Itàlia, el 1986, gràcies a la iniciativa de Carlo Petrini, a Bra – Itàlia. Actualment l’associació està present en més de 150 països i compta amb més de 83.000 socis. A més, el moviment treballa amb la seva fundació per a la biodiversitat i la conservació de la varietat de plantes cultivades.

El km0 és un dels aspectes que més importància té dins de la filosofia slow food, ja que es prioritza l’agricultura propera i ecològica, emprant aliments de temporada i evitant transgènics.

Podem destacar 5 punts clau dels productes quilòmetre 0:

  • Es basen en cultius respectuosos amb el medi ambient.
  • Els productes han estat cultivats en àrees agrícoles properes, per tant amb un transport ràpid fins als punts de distribució o elaboració dels aliments.
  • El transport ràpid afavoreix que siguin productes frescos i saborosos, que no necessiten química per mantenir-los durant llargs terminis.
  • Conserven totes les seves propietats nutricionals i tenen un millor sabor i olor, a l’estar frescos. Evitem consumir productes madurats en càmeres frigorífiques.
  • Estan lliures de conservants ja que s’han produït de manera natural sense emprar additius químics, fertilitzants, herbicides, pesticides, greixos afegits, hormones ni antibiòtics, per la qual cosa contribueixen a la seguretat alimentària.

Aquests conceptes molt mes que beneficiosos per a la salut, mou a Caserco, utilitzar i promoure la utilització dels productes KM 0 en els menjadors escolars i en qualsevol àpat o esdeveniment.

Estem així fomentant no només la salut, és també una filosofia de vida més natural i humana que ens acosta a les nostres veritables arrels culturals i gastronòmiques.