Els casaments en temps de coronavirus: sense ball i amb mascareta

Aquesta primavera ha estat del tot atípica, amb l’aparició del Coronavirus tots hem hagut de canviar molts dels plans que havíem fet. També els nuvis que havien preparat amb tanta il·lusió el seu Gran Dia.

Els caps de setmana dels mesos de primavera, des de finals de març fins entrat l’octubre amb una pausa el mes de mes calor, és la temporada alta del sector de bodes i banquets.

La gran majoria de les parelles que tenien reservada la data aquest 2020 han decidit posposar-la o per la tardor o bé per l’any vinent; però alguns volen mantenir tot i que hagin de mantenir al màxim les mesures de prevenció.

Casaments atípics

Encara no està ben definit pel govern com seran els casaments i quins requisits han de complir, si que han tret una normativa que afecta a clubs nocturns, esdeveniments, revetlles… però no hi ha una normativa específica per a casaments que ens aclareixi certs conceptes, com el tema ball, o la quantitat de convidats, per exemple.

A falta que es concretin les mesures especifiques, el BOPA que regula la nova normalitat no fixa aforament màxim per als establiments de restauració, però exigeix ​​que es compleixin les mesures de distància social, d’almenys 1,5 metres, i les d’higiene. Pel que fa al ball, succeeix el mateix que en les discoteques, està prohibit. Aquestes són algunes mesures de seguretat, que se sumarien a altres com la necessitat de portar mascareta.

Cada cas és diferent

Hi ha nuvis que tenen convidats, família o amics que vénen de fora de la zona, i els nuvis que volen que aquestes persones importants els acompanyin en el seu gran dia, i no obstant això també hi ha els qui volen compartir-ho amb les persones que estimen i que pot ser que l’any que ve no hi siguin, com poden ser avis. No sempre ajornar és una opció, com en aquests casos que acabem de comentar.

Cerimònies peculiars

Per les cerimònies que es portaran a terme, des de Caserco estem treballant en el protocol per a la nova realitat dels esdeveniments. Per l’equip és molt important normalitzar la situació i viure-la amb la major empatia possible. Sabem que aquesta situació ha vingut per quedar-se i hem de conviure-hi així que el millor és que ens adaptem el més aviat possible.

No faltaran els productes desinfectants, que s’incorporaran al protocol del gran dia de manera creativa per distribuir gels de mans als convidats, ja sigui repartits per diferents racons de l’espai de celebració -sense que desentonin amb la decoració de l’enllaç- o bé com un més dels regals als convidats.

La creativitat és l’arma més poderosa

En la línia dels regals de casament, les parelles també podran obsequiar els seus familiars i amics amb mascaretes i guants, que fins i tot podran personalitzar amb els colors escollits per a les idees de decoració per al casament o amb diferents motius fidels a la temàtica nupcial escollida. Cal destacar en aquest punt la importància que els professionals implicats en l’organització, com cuiners, cambrers o músics, utilitzin aquests mateixos equips de protecció personal donant més globalitat a la creativitat escollida.

La distribució dels convidats tant en la cerimònia com en el lloc de celebració ha de ser ben analitzada a partir d’ara, assegurant que es mantenen les distàncies socials en funció de l’espai i si és exterior o no. Aquí la creativitat també ens pot anar molt bé…

Així mateix, la manera en què es preparen i se serveixen els plats i les begudes seguirà estrictes mesures de seguretat. En aquesta línia, veiem que les parelles aposten més pels banquets tradicionals, a taula, que pels bufets. Pel que fa a la festa, l’ideal és crear zones ben diferenciades que permetin gaudir d’un final de convit tan divertit i ple de màgia com sempre. Si es compta amb el suficient espai, hi haurà diverses zones de ball i diverses barres de begudes disperses per tal que no s’acumuli la gent en un sol punt.

En qualsevol cas, els llocs a l’aire lliure tenen molta més demanda, i si cal, les carpes podrien solucionar problemes d’espai o obrir més les possibilitats.

Des de Caserco podem ajudar-vos a fer que la nova normalitat també esdevingui en el vostre gran dia i que sigui el més feliç de tots. Contacteu amb els nostres professionals per a qualsevol dubte.