Els aliments frescos en els menús escolars

Els aliments frescos i de proximitat són a l’adn de la cuina de Caserco, també en els menús per als nostres comensals més petits, des dels seus inicis. Josep Maria Sánchez, fundador del càtering ara jubilat, i ara els seus nebots, Xavier i Marta Boronat amb tot el seu equip aposten per servir verdures i fruites fresques cada dia als més de 1.500 menús que elaboren, diàriament.

La tendència però va in crescendo a les escoles i cada vegada més s’aposta pel producte fresc i de temporada.

Ara són moltes les escoles que estan començant a canviar el seu sistema de menjador escolar. Aquest canvi, en primer lloc, es fa per millorar la qualitat de l’alimentació. S’introdueixen, també, productes frescos, locals i de temporada.

D’aquesta manera no només es busca millorar l’alimentació dels infants que fan ús del servei de menjador escolar sinó que, a més, també s’afavoreix i es potencia el desenvolupament de la producció de les zones properes.

Pel que fa als menús, el que busca el menjador escolar és que sigui més equilibrat i més variat. Aquest fet s’aconsegueix amb l’augment de la quantitat de verdures, hortalisses, fruites i llegums. A més, la reducció dels excessos de carns vermelles i productes làctics també ajuden a aquest equilibri.

En el cas de les escoles de Vilanova i la Geltrú, els menús de Caserco i la resta de menjadors escolars els valida la dietista del departament de Salut de l’Ajuntament, això també li dóna una garantia extra a la nostra proposta.

El menjador escolar és un lloc on els infants hi passen un temps considerable en el seu dia a dia escolar. Un lloc tan important com la mateixa classe ja que aquí hi reben educació alimentària i comparteixen hàbits i costums que després reprodueixen a casa.

La promoció d’una alimentació basada en productes frescos i de proximitat al menjador escolar ajuda a consolidar un teixit productiu local, molt important a la nostra zona, que genera condicions més favorables pel nostre entorn.

Al menjador escolar, les verdures estan presents a tots els àpats

Les verdures, cuites i fresques, estan presents a tots els àpats del menú escolar. No ho estan, però, de manera testimonial, com a acompanyant del plat principal, sinó que, cada cop més, estan agafant més pes i més força.

Tothom coneix les recomanacions i els consells al voltant del consum diari de fruites i verdures per portar una vida saludable. Les verdures són una peça clau en aquest trencaclosques de la nutrició de les persones.

D’acord, verdures, però fresques o congelades?

Diversos estudis demostren que no hi ha diferències nutricionals entre elles. En alguns casos, a més, les congelades poden resultar més completes que les fresques perquè gràcies a la ultracongelació els productes són seleccionats i processats en millors condicions.

Per això, les verdures congelades són un producte clau al menjador escolar. Sempre estan disponibles i garanteixen més varietat. Són igual de nutritives que les fresques i són fàcils de preparar i de servir ja que arriben al consumidor netes, tallades i llestes per cuinar.

Els menús de Caserco, amb total garantia

Els nostres menús escolars són preparats a base de productes frescos i congelats, amb matèries primeres d’excel·lent qualitat i sota la premissa d’equilibri nutricional. De fet, cada mes proposem un menú de sopar per complementar el dinar dels infants de la millor manera, i alhora, posem més fàcil la tasca dels pares.

Quan els menús estan elaborats es posen en els contenidors isotèrmics, tèrmicament aïllats, per tal de conservar la temperatura del contingut. Un cop cuinats es guarda al congelador una mostra de cada un d’ells, durant 5 dies, per a qualsevol comprovació sanitària. Aquestes mostres són analitzades pels laboratoris Calitec.

Poseu-vos en contacte amb nosaltres, si teniu qualsevol dubte del procés d’elaboració, si sou un productor local i voleu col·laborar amb nosaltres, o per qualsevol altra consulta, estem a la vostra disposició.