Aprenent a estimar les fruites i les verdures

En les últimes dècades s’ha donat molt protagonisme als aliments industrials ‘perquè facilitaven’ el treball, perquè eren de ràpida cocció, oferien enginyosos colors i sabors, però que al final són la causa de mal nutrició, obesitat, malalties i, el que és pitjor, mals hàbits per a tota la vida, si a casa és norma habitual. Per tant, no és d’estranyar que als més petits no els agradi tant com hauria el menjar de forma habitual i en quantitats significatives, productes frescos com verdures i fruites.

Hem de dedicar temps a, primer predicar amb l’exemple, segon, educar nens sans que sàpiguen el que significa ‘una alimentació sana’ i el que això representa.

A Caserco sabem molt bé que les fruites i les verdures són aliments indispensables per al cos i la ment. Per tant, és una visió permanent oferir productes de temporada, km0.

Als nens els podem oferir una bateria de raons, fàcils de comprendre, encara que siguin encara menuts, i així portar-los de la mà a una bona educació en l’alimentació.

Són tan importants que hem de menjar-les diàriament i diverses vegades al dia ja que contenen molta aigua, vitamines, fibra i minerals d’origen orgànic que ajuden al nostre cos a estar més fort i funcionar molt millor.

1. Les fruites i verdures prevenen malalties, són la base d’una alimentació alcalina, que recents estudis assenyalen òptima per prevenir el càncer.

2. Les fruites i verdures són font important d’aigua per al nostre cos que necessita diàriament i ajuda a fer la digestió.

3. Les fruites i verdures ajuden a créixer.

4. Les fruites i verdures, són font d’energia per jugar, caminar, fer exercici…

5. Les fruites i verdures són les nostres amigues, ens ajuden a concentrar-nos millor i aprendre més.

També és important parlar de quantitats. El costum ideal és el de consumir les fruites i verdures de cada estació de l’any. Fruita i verdura recollida de la collita i consumida al poc temps! Més bones, més barates i més plenes de nutrients! Les quantitats poden variar, però dos o tres peces de fruita al dia, i almenys una verdura al dia.

Cal ensenyar als nens a reconèixer les fruites i verdures diferents i que cadascuna té unes vitamines i propietats diferents, que al combinar-les donen al cos la varietat de nutrients que necessita per estar sa i sentir-se bé.

I com a últim punt, ensenyar als nens a rentar molt bé les fruites i verdures abans de menjar-les. La seva pell té moltes vitamines i és bo menjar-la, però recordar que abans cal rentar-les molt bé perquè poden tenir gèrmens o restes dels productes que s’utilitzen per conrear-les.