Aliments frescos i de temporada per alimentar-nos millor (2a part)

Fa unes setmanes us presentàvem les fruites i verdures de temporada que ens donava la terra durant la primavera. Ara, a ple estiu el camp ens ofereix uns productes ben diferents que cal aprofitar per tots els beneficis que ens aporten. A Caserco apostem sempre per productes de temporada que donen molt joc per a les receptes més actualitzades.

Us els presentem tot seguit.

Fruites i verdures de juliol

Amb l’estiu acabat de començar, es consoliden les fruites i verdures que maduren amb la calor. L’horta s’omple d’hortalisses ideals per preparar delicioses amanides i verdures rostides. Podem, a més, començar a gaudir de baies com el nabiu o la grosella.

Fruites

 • En temporada òptima: albercoc, nabiu, bacores, cirera, pruna, gerd, grosella, litxi, mànec, préssec, meló, nectarina, pera, plàtan, síndria.
 • En temporada bona: alvocat, dàtil, kiwi, llimona, poma, nespra, pinya.

Verdures i hortalisses

 • En temporada òptima: albergínia, carbassó, ceba, mongeta verda, enciam, patata, cogombre, pebrot, tomàquet.
 • En temporada bona: bleda, api, xampinyons, endívia, porro, pastanaga.

També és un bon mes per recollir o trobar flors de carbassó, que pots cuinar en tempura soles o farcides.

 

Fruites i verdures d’agost

En ple estiu s’acomiaden algunes fruites que van arrencar la seva temporada amb la primavera, com els albercocs. No obstant això, estan gairebé a punt les que marcaran la fi de les vacances, com el raïm i la figa, que arribaran a finals de mes. El sol intensifica els sabors i ens permet gaudir dels aliments d’estiu amb tot el seu esplendor.

Fruites

 • En temporada òptima: nabiu, pruna, gerd, grosella, figa, mango, préssec, meló, mores, nectarina, pera, plàtan, síndria, raïm.
 • En temporada bona: albercoc, alvocat, cirera, kiwi, llimona, poma, pinya.

Verdures i hortalisses

 

 • En temporada òptima: albergínia, carbassó, ceba, xampinyons, mongeta verda, enciam, patata, cogombre, pebrot, porro, tomàquet.
 • En temporada bona: bleda, api, endívia, pastanaga.

També és un bon mes per recollir les teves flors de camamilla i assecar-les per preparar infusions.

 

Fruites verdures de setembre

Cap a finals de l’estiu ens endinsem a poc a poc en un nou cicle. Comencen a aparèixer moltes novetats, com el raïm, els préssecs de Calanda, els xampinyons… I arrenca la temporada de la poma i altres fruites que s’aniran consolidant a mesura que ens endinsem a la tardor.

Fruites

 • En temporada òptima: alvocat, dàtil, gerd, figa, kiwi, mango, poma, meló, préssec de Calanda, mores, nectarina, pera, plàtan, raïm.
 • En temporada bona: castanya, xirimoia, pruna, magrana, llimona, mandarina, codony, pinya, síndria.

Verdures i hortalisses

 • En temporada òptima: bleda, albergínia, moniato, carabassa, ceba, xampinyons, xirivia, enciam, patata, cogombre, pebrot, porro, tomàquet.
 • En temporada bona: api, carbassó, canonges, endívia, mongeta verda, pastanaga.

També és un bon mes per gaudir de les primeres ametlles de l’any i menjar el blat de moro tendre en la seva panotxa.

Consumir fruites i verdures de temporada i del territori ens aporta un alt valor afegit al nostre cos amb nutrients i vitamines que no es troben als productes que venen de fora i en trobem tot l’any.

A Caserco treballem amb productes d’aquí per a poder oferir el millor a cada plat. Contacta amb nosaltres per a saber més de la nostra empresa i dels serveis que us podem oferir.